Η ανάγκη να υπάρχει αμιγώς γυναικείο σωματείο για το ποδόσφαιρο μας οδήγησε στη δημιουργία της Αναγέννησης Αλεξανδρούπολης.

       Σωτήρης Σιβούδης Γενικός Αρχηγός στην Αναγέννηση Αλεξανδρούπολη . 

Ο γενικός αρχηγός της γυναικείας ομάδας Αναγέννηση Αλεξανδρούπολης Σωτήρης Σιβούδης στην ΚΕΡΚΙΔΑ του ΕΒΡΟΥ  περιγράφει την προσπάθεια τη δική του και των συνεργατών του για τη δημιουργία του νέου αθλητικού σωματείου .
Η ανάγκη να υπάρχει αμιγώς γυναικείο σωματείο για το ποδόσφαιρο μας οδήγησε στη δημιουργία της Αναγέννησης Αλεξανδρούπολης. Ήταν πραγματικά δύσκολο να γυμνάζονται κάποια κορίτσια σε μικτές ομάδες, τα κορίτσια ήταν μειοψηφία.  
Ήταν ανάγκη η δημιουργία νέας ομάδας γυναικείου ποδοσφαίρου καθώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες για να βρούμε ομάδα αμιγώς γυναικεία και το κόστος μετακίνησης δυσβάσταχτο για τους γονείς. 
Μας παραχωρήθηκε το γήπεδο στην περιοχή του δημόσιου ΚΤΕΟ στην Αλεξανδρούπολη.
Ασφαλώς και ήθελε πάρα πολλή δουλειά για να καταφέρουμε να το κάνουμε να είναι χρηστικό , όλα έγιναν με έξοδα του σωματείου ,με χορηγίες φίλων και με χρήματα που συγκέντρωσαν τα μέλη μας. Πρακτικά δεν μπορούσαμε να περιμένουμε πρώτα να εκδοθεί η επίσημη εγγραφή της ομάδας στην ΕΠΟ και μετά να κινηθεί για να μας βοηθήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Αλεξανδρούπολης , μας έδωσε την άδεια από τον προηγούμενο Μάρτιο να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο και αφού ενημερώθηκε για την επίσημη εγγραφή πλέον του σωματείου , μας έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει την προσπάθειά μας. 
Επομένως στην πράξη θα δούμε τα αποτελέσματα. 
Όπως και για να μειώσουμε τις αποστάσεις στην μετακίνηση των αθλητριών μας για την προπόνηση  δημιουργήσαμε και ένα επιπλέον τμήμα στο Βόρειο Έβρο με έδρα το Σοφικό Διδυμοτείχου. 

Μας παραχωρήθηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο είναι σε άριστη κατάσταση. Με τον τρόπο αυτό οι αθλήτριες μας από τους Μεταξάδες, το Διδυμότειχο ,την Ορεστιάδα και τα Δίκαια, θα μπορούν πλέον να γυμνάζονται κοντά στον τόπο τους χωρίς να χρειάζεται να κάνουν 100 και πλέον χιλιόμετρα για να κάνουν προπόνηση. 
Οι ομάδες του Νοτίου Έβρου και του Βορείου Έβρου θα συναντώνται τέσσερις φορές το μήνα και θα κάνουνε αγώνες μεταξύ τους. 
Πέρα από τους στόχους της προπόνησης, υπάρχει και ο στόχος της κοινωνικοποίησης των αθλητριών μας μεταξύ τους. 
Με τη βοήθεια γυμνάστριας απόφοιτης ΤΕΦΑΑ και εκπαιδευτικού που είναι αθλήτρια μας οργανώνουμε τα αναπτυξιακά μας τμήματα για κορίτσια από 4,5 χρονών και άνω. 
 
 Αν δεν ήταν ο κύριος Καραπαναγιώτου στη θέση του προπονητή πιθανόν να μην προχωρούσαμε στο εγχείρημα της δημιουργίας της Αναγέννησης Αλεξανδρούπολης, μας  βοήθησε πάρα πολύ. 

 tvthrakiotis-Αθλητικές Ειδήσεις από τη Θράκη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια