Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών

Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς μία ιστορική μορφή του Άρη, έχασε την μάχη που έδινε για την ζωή... 
Ο λόγος για τον Γιάννη Μιχαλήτσο, ο οποίος νικήθηκε από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και 1,5 χρόνο και το οποίο τον είχε καταβάλει και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών. 
 Ο Γιάννης Μιχαλήτσος γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1957 στη Βέροια και αποτέλεσε δημιούργημα των ακαδημιών της ομάδας, στις οποίες εντάχθηκε σε μικρή ηλικία για να ακολουθήσει η μεταγραφή του στον Άρη. 
Εκ τότε δεν ήταν μόνο μία από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες της ομάδας της Θεσσαλονίκης αλλά ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες του Άρη καθώς ουδέποτε αρνήθηκε να αναλάβει εξαιρετικά δύσκολες αποστολές «τσαλακώνοντας» το προφίλ του για χάρη της αγαπημένης ομάδας του. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στους «κίτρινους» και στη μεγάλη ανανέωση στα μέσα της δεκαετίας του ’70, εξελίχθηκε σε βασικό στέλεχος της ομάδας παράλληλα με τις κλήσεις του στις μικρές εθνικές ομάδες. 
Ο Αποστόλ Τσατσέφσκι ήταν μεταξύ των προπονητών που πίστεψαν στο ταλέντο του προσφέροντάς του ευκαιρίες, το 1976, για να ακολουθήσει η εδραίωσή του στην 11αδα του Άρη και η παρουσία του στη σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία το 1979. 
 Στη δεκαετία του ’80, ο Γιάννης Μιχαλήτσος ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη για να ακολουθήσει η μεταγραφή του στον ΟΦΗ – το καλοκαίρι του 1986 – με τον οποίον κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. 
Ακολούθησε η Δόξα Δράμας και όταν αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του ακολούθησε το επάγγελμα του προπονητή. 

Ανέλαβε για πρώτη φορά τη θέση του υπηρεσιακού προπονητή του Άρη στον Μάρτιο του 2000 για να ακολουθήσουν κι άλλες περιπτώσεις (2003-04, 2010-11, 2011-12 και 2-12-13) όπου χρειάστηκε να αποδείξει την αφοσίωσή του στους «κίτρινους» έπειτα από αποχωρήσεις προπονητών όπως του Γιώργου Φοιρού, του Έκτορ Ραούλ Κούπερ και του Μιχάλ Πρόμπριεζ. Παράλληλα είχε ρόλο στο τμήμα scouting των «κίτρινων» ενώ στο μεσοδιάστημα είχε συνεργασίες και με ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών.

Αναμφίβολα, ο Γιάννης Μιχαλήτσος πάντα έθετε τον εαυτό του στη διάθεση της ομάδας που αγάπησε από μικρός και ο Άρης θρηνεί την απώλεια ενός πιστού στρατιώτη του αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο ενός αυθεντικού γνώστη του αντικειμένου. Είναι μάλιστα μέσα στην πρώτη 15άδα της λίστας εκείνων που μέτρησαν τα περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο του αφού τον κοουτσάρισε σε 49 ματς με απολογισμό 12 νικών, 13 ισοπαλιών και 24 ηττών.

ΠΗΓΗ gazzetta.gr
Η ομάδα του αθλητικού ΙΝΤΕΡΝΕΤ παίζει μπάλα εδώ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια