Ένα βιβλίο για τη θρακιώτικη γαστρονομία από τους μαθητές του Γυμνασίου Τυχερού

Οι μαθητές του Γυμνασίου Τυχερού, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης: «Διατροφή, Περιβάλλον & Υγεία», ΚΠΕ-ΚΕΠΕΑ Ιεράπετρας, δημιούργησαν ένα βιβλίο για την τοπική γαστρονομία. 
 Εκκινώντας από την παραδοχή ότι η σωστή διατροφή κάνει καλό όχι μόνο στην υγεία αλλά και στο περιβάλλον, ανακάλυψαν έναν σπουδαίο γαστρονομικό πλούτο συνταγών και γεύσεων. 
Το βιβλίο περιέχει παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών της εβρίτικης κουζίνας, παραδοσιακές σπιτικές συνταγές παλαιότερων μορφών ζωής που διατηρούνται στην περιοχή και ήθη και έθιμα της λαϊκής μας παράδοσης. 
 Η εκτύπωση του βιβλίου σε 100 αντίτυπα είναι αποκλειστικά ευγενική χορηγία της επιχείρησης «Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ» στηρίζοντας, με αυτό τον τρόπο, τον αγροδιατροφικό χαρακτήρα της θρακιώτικης κουζίνας και παράλληλα ενισχύοντας το εκπαιδευτικό μας έργο. 
 Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ειρήνη Αμοργιανιώτη, Φιλόλογος 

Η ομάδα του αθλητικού ΙΝΤΕΡΝΕΤ παίζει μπάλα εδώ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια