Η Ένωση επαγγελματιών Σουφλίου έχει καταθέσει μία πρόταση με ένα τοπογραφικό διάγραμμα. Αντικείμενο της πρότασης είναι η ανάγκη επεκτάσεις του πολεοδομικού σχεδίου στα βόρεια του Σουφλίου.
Yπάρχει όμως η ανάγκη αποχαρακτηρισμού από την Natura 2000 ενός μικρού τμήματος στις παρυφές της πόλης.
Ο κύριος Τσιαμίτας λοιπόν μας ενημέρωσε ότι αρχές του μήνα Γενάρη ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση, με θέμα τον αποχαρακτηρισμό κάποιας μικρής περιοχής στα βόρεια του Σουφλίου από την συνθήκη Natura 2000.
Τόνισε :“Απαιτούμε στρατευμένοι όλοι αυτή τη στιγμή , Δήμος , Ένωση επαγγελματιών και όλοι οι κάτοικοι τον αποχαρακτηρισμό από την Natura 2000, ενός και μόνο κομματιού βόρεια της πόλης .
Που ουσιαστικά δεν είναι και δάσος, έτσι ώστε να μπορούν να επεκταθούν οι επιχειρήσεις μας ,ώστε να δώσουν νέες θέσεις εργασίας.”
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ένωσης επαγγελματιών Σουφλίου δήλωσε ότι , σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 5 επιχειρήσεις στο Σουφλί που θέλουν να επεκτείνουν τις επαγγελματικές δραστηριότητες όμως η έλλειψη χώρου δεν τους το επιτρέπει.
Τουλάχιστον 25 με 30 νέες θέσεις εργασίας θα προκύψουν από την επέκταση αυτή όταν γίνει.
Ένας σημαντικός στόχος επίσης της πρότασης που έχει κατατεθεί και είναι σε διαβούλευση ,είναι δημιουργία βιοτεχνικού πάρκου, έτσι ώστε με τα κατάλληλα κριτήρια που θα πρέπει η Πολιτεία να δώσει στο Σουφλί ,θα είναι ελκυστική περιοχή εγκατάστασης βιοτεχνών και από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Διαβεβαιώνει ότι δεν έχουν απολύτως καμία πρόθεση με την πρότασή τους να θέσουν σε κίνδυνο το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον που υπάρχει στο Δήμο Σουφλίου.
Επισήμανε:
“Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να κινδυνέψει ο θησαυρός μας το δάσος της Δαδιάς ”
Για να δείξει το μέγεθος του προβλήματος ο κύριος Τσιαμίτας ανέφερε ότι υπάρχουν βιοτεχνίες που έχουν κλείσει όμως δεν μπορούν να αλλάξουν τον ΚΑΔ λειτουργίας, ή και να πουληθούν , λόγω των περιορισμών που υπάρχουν από την υπαγωγή του Σουφλίου στη συνθήκη Natura.
“Στραγγαλίζει την επιχειρηματικότητα η οριζόντια εφαρμογή αυτής της συνθήκης στο δήμο Σουφλίου”
Ο Δήμος Σουφλίου πρέπει να αναπτυχθεί παράλληλα στον τουρισμό και στην παραγωγή.
Η δημιουργία βιοτεχνικού πάρκου δίνει τη δυνατότητα επέκτασης των τοπικών επιχειρήσεων αλλά εγκατάστασης νέων.
Η δημιουργία των ΙΕΚ δίνει διέξοδο σε νέους να μείνουν στον τόπο τους να μάθουν και να ασκήσουν ένα παραγωγικό επάγγελμα.
όμως θα πρέπει το κράτος γενναιόδωρα να στηρίξει τους νέους αυτούς με προγράμματα για την δημιουργία δομών παραγωγής και μεταποίησης των προϊόντων που θα παράγουν.
Μετά το σημαντικό διεθνές βραβείο τουρισμού που πήρε το Σουφλί είναι ευκαιρία να ζητήσουμε και να οργανώσουμε διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους του Έβρου.
Μόνο η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Έβρου θα έχει καλύτερη ζωή για τους κατοίκους.
Στόχος της Ένωσης είναι μετά το πέρας της διαβούλευσης και αφού ενημερωθούν πλήρως οι τοπικοί πολιτικοί φορείς. η πρόταση να κατατεθεί στα συναρμόδια υπουργεία με στόχο την έγκριση της.
πηγή dodekamemia.gr
tvthrakiotis-Ειδήσεις από τη Θράκη
0 Σχόλια