Οι φοιτητές του Ιταλικού Πανεπιστημίου διέμειναν στην πόλη του Σουφλίου και στο
πλαίσιο γνωριμίας τους με τη μεσογειακή διατροφή, ιδιαιτέρως την Ελληνική και την τοπική
γαστρονομία της Θράκης, επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις , καθώς επίσης μαγείρεψαν
αλλά και γεύτηκαν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.
Η γαστρονομική ταυτότητα της Θράκης και ειδικότερα του Δήμου Σουφλίου με τα
φημισμένα αλλαντικά και τυροκομικά προϊόντα, το τσίπουρο και το κρασί, το πεπόνι, τα
σπαράγγια και το μέλι, αποτέλεσαν το σημείο ενδιαφέροντος στη συνάντηση που
πραγματοποιήθηκε με το Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο.
Η γαστρονομία και ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελούν δυναμικές μορφές ανάπτυξης
των ευρωπαϊκών τοπικών κοινωνιών.
Το Σουφλί ως ένα διακεκριμένο Best Tourism Village
από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, μπορεί να αναδείξει και να δώσει ώθηση στην
αναγνώριση των τοπικών γεύσεων, ενώ αντίστροφα οι τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα
μπορούν να καταστήσουν το Δήμο Σουφλίου ένα σημαντικό κέντρο στον «γαστρονομικό»
χάρτη.
0 Σχόλια